Příběh Krasohrátek

Krasohrátky jsou kreativní hračky s nápadem. Rozvíjejí motoriku dětí, jejich technické myšlení, učí trpělivosti i spolupráci, podporují kreativitu a bonusem k tomu všemu je příjemně strávený společný čas dětí a rodičů. Děti mohou vzít své rodiče s sebou na výpravu do světa her a fantazie, kde jim rodiče formou hry předávají své zkušenosti. Zároveň se také sami něčemu novému naučí.

 

Krasohrátky vymyslela a vyrábí výtvarnice Pavla Petrnoušková, která se výtvarné práci s dětmi a dospělými věnuje od roku 2008. Ráda kombinuje různé tvůrčí techniky, které děti i dospělé učí ve své liberecké dílně Krasohled. 

 

Pavla si potrpí na precizně odvedené řemeslo a velký důraz klade na detail. To vše se potkává právě v Krasohrátkách, za kterými stojí velký podíl ruční práce - všechny komponenty, ze kterých se Krasohrátky sestavují jsou připravovány a baleny ručně výhradně v České republice. Krasohrátky tak dávají nejen radost dětem a jejich rodičům, ale také možnost pracovního uplatnění lidem se sníženou pracovní schopností, lidem kteří chtějí pracovat.

 

Díky vysokému podílu rukodělné výroby jsou Krasohrátky nositelem značky Regionální produkt Jizerských hor. Touto značkou jsou označovány výrobky, u nichž převažuje rukodělná výroba a jejich výroba je spjata s daným regionem.

 

Krasohrátky jsou hračky s nápadem, které vám přinesou nezapomenutelné chvíle a zážitky ze společné tvorby a zároveň vědomí, že jejich nákupem jste podpořili někoho, kdo chce být užitečný a pracovat, a možná je váš soused.