Příměstské pobyty_léto 2020

Máme za sebou červencové příměstské pobyty v kreativní dílně, kde jsme se snažili skloubit tvoření, přirozený pohyb a relax. 

Stihli jsme během týdne vyrobit spoustu výrobků, vyzkoušet různé techniky a poznat spoustu nových kamarádů a kamarádek se stejným zájmem o tvoření.

Tvořili jsme dekorace z podpalového dříví, malovali na kameny, vyráběli domečky pro své miniaturní mazlíčky, tiskli na trička, vyráběli hračky pro zvířátka. Nechyběla ani stopovačka, pobyt na hřišti v okolí Sportparku. Když nebylo příznivé počasí, mohly jsme využít taneční sály Astylu a solné jeskyně.

Neváhejte nakouknout pod pokličku Krasohledu Liberec s dlouholetou tradicí pořádání příměstských pobytů zaměřených na tvoření.

Tvoření domečku, tentokrát školy, si děti sami vybrali. Z fotografií je vidět, že výsledek byl věrohodný a že si to děvčata opravdu užila. Pokaždé mě baví, jak se nechají vtáhnout do daného tématu a podílí se velkou měrou na vymýšlení miniaturních doplňků.

Posuďte sami...

FOTOGRAFIE ŠKOLA

DSC_1324

Během týdne se tvořili i hračky pro zvířátka a mě osobně velký zájem o vyrábění hraček velmi překvapil. Některé děti vyráběli pro své mazlíky, jiné do útulku. Jednoduchý vázací uzel do čtverce se naučili úplně všichni. Zde bylo vidět, že i pětileté děti zvládají tempo teenagerů.

FOTOGRAFIE HRAČKY PRO MAZLÍČKY

DSC_1252

Další úspěšnou tvořivou aktivitou bylo malování na kameny.

Vzhledem k celorepublikové hře hledání kamínků bylo velmi snadné děti nadchnout. Provedla jsem je celým pracovním postupem, jak kamínky ošetřit, natřít základem, jak postupně malovat a jaké pomůcky jsou vhodné a naopak nevhodné. Posoudit jejich krásné kamínky můžete sami.

FOTOGRAFIE KAMÍNKY

                 DSC_1265 DSC_1261 DSC_1315

Během dne nechyběly aktivity venku, solné jeskyni a na tanečních sálech v Astylu, kde se Kreativní dílna Krasohled Liberec od 1.1.2017 nachází. V letních měsících máme konečně čas využít sportoviště a hřiště Sport Park Liberec, kde právě Astyl a Krasohled sdílí vnitřní prostory. 

FOTOGRAFIE AKTIVITY VENKU

DSC_1212

 

FOTOGRAFIE OSTATNÍ TECHNIKY

            DSC_1210 DSC_1258

 

Na závěr bych chtěla poděkovat Terce a Barče, které mi byly celou dobu k ruce, připravily si hry a venkovní aktivity.

Stále si uvědomuji, jak je důležité mít k sobě pracovité zodpovědné mladé lektorky se zkušenostmi s prací s dětmi.

Velké dík pak patří všem, co rádi tvoří a již několikáté léto se vrací. Především tedy rodičům, že i v tak nelehké době jste dali mé dílně důvěru a děti k nám přihlásili. Snažili jsme se vše dělat v zájmu hygienického opatření, v zájmu dětí. Není to jednoduché skloubit věk, představy, zájem o jednotlivě aktivity a počasí.

Nakonec fotografie mě vždy potvrdí to, že to v Krasohledu děti baví a dělám smysluplnou práci.

 

Přeji krásnou, druhou, pohodovou polovinu prázdnin

Pavla

 

..... a pokud nevíte kam s dětmi na konci léta, máme stále volná místa na pobyty v termínu:

V. turnus 17.8. - 21.8. 2020

1. skupina zaměřená na výrobu domečku pro panenky L.O.L. a Lps zvířátka

-možnost volby z výběru: pokojíček pro miminko, obývák, kuchyňka, hřiště, cukrárna, škola

VI. turnus 24.8. - 28.8 2020

1. skupina zaměřená na různé rukodělné techniky

-výroba drobných potřeb do školy, dekorací aj.

 

Více o pobytech, odkaz na přihlášení ZDE